Народна скупштина Републике Српске требало би, за добробит Српске, што прије да донесе закон којим би се дефинисало понашање делегата РС у Дому народа Парламента БиХ. "У претходном мандату видјели смо да су појединци у Дому народа заступали личне, а не интересе РС, што је била њихова дужност. Потребно је усвојити закон којим би се одредило понашање делегата РС у Дому народа и да став Народне скупштине РС буде обавезујући за све делегате", рекла је за "Глас Српске" предсједавајућа Дома народа Парламента БиХ Душанка Мајкић.

Да је потребно донијети закон којим би се регулисало понашање делегата из Српске у Дому народа, сматра и члан СНСД-а Зоран Копривица који је протекле четири године био делегат управо у Дому народа.

Копривица је истакао да би подржао добро осмишљен закон о понашању делегата и да је он потребан Републици Српској из више разлога, да се не би убудуће десило да појединци излажу своје ставове.

Делегат СНСД у Дому Народа Парламентарне скупштине БиХ Драго Љубичић казао је да апсолутно подржава усвајање оваквог закона којим би се регулисало понашање делегата из РС у Дому народа и спријечили испади који су били евидентни током протекле четири године.

e-max.it: your social media marketing partner