Бањалука: На предстојећим изборима за кандидата СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорада Додика гласаће 62 одсто, а за кандидата ове странке за српског члана Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића 55 одсто грађана Српске. То су резултати истраживања које је почетком септембра на узорку од 1203 испитаника обавио "Ипсос стратеџик маркетинг".

Ово истраживање показује да би за кандидата коалиције "Заједно за Српску" Огњена Тадића гласало 34 одсто, док би за кандидата ове коалиције за српског члана Предсједништва Младена Иванића гласало 38 одсто грађана Српске.

Од базе опредјељених испитаника у Републици Српској, СНСД би добио повјерење 51 одсто, СДС 23 одсто, ПДП 8 одсто, ДНС 5 одсто, СРС 3 одсто, а СРС "Др Војислав Шешељ" и ДП по два одсто. Све остале странке, према овом истраживању добиле би укупно 8 одсто гласова.

У односу на истраживање које је иста агенција радила у априлу ове године СНСД има раст од четири одсто, СДС пад од један одсто, ПДП пад од један одсто, СРС РС остала је на истом процентру.

e-max.it: your social media marketing partner