Сарајево: Предсједавајућа Дома народа  и члан Комисије за одбрану и безбједност БиХ Душанка Мајкић је "Гласу Српске" рекла да је неуспјешан ремонт хеликоптера који је обављен у 2007. и 2008. годину у Украјини један у низу доказа о јавашлуку у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

- Оваквим радом Министарства одбране и ОС ова земља неће имати хеликоптере ни за цивилне мисије. У БиХ годинама бјесне пожари и поплаве, а становништво нема никакве помоћи од хеликоптера за чији је ремонт дат новац. За ремонт у Украјини је издвојено дест милиона КМ, иако су се хеликоптери могли ремонтовати за далеко мање новца у Србији - рекла је Мајкићева.

Додала је да је недопустиво да се за Министарство одбране годишње издваја више од 370 милиона марака и да се тај новац тако арчи.

- Очигледно је да Министарство одбране и ОС служе за ухљебљење партијских кадрова и свакодневно се отвара питање да ли нам такво министарство и такве Оружане снаге требају. Поражавајуће је такође и то да ни многи српски кадрови у овим институцијама нису отварали многа питања, а били су дужни да то чине - казала је Мајкићева.

Иначе, Оружане снаге БиХ посједују двадесет хеликоптера од којих је само пет исправно, и то три која се налазе у Рајловцу и два у Бањалуци.

e-max.it: your social media marketing partner