Сједница Савјета министара БиХ јуче је доживјела потпуни фиијаско јер су се на њу одазвала само три министра и предсједавајући Денис Звиздић, што само показује да је том органу истекао рок трајања. Казала је ово за Српскаинфо делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић, коментаришући јучерашње одгађање сједнице Савјета министара.

Она је истакла да је очито да су на сједницу дошли само они који су то морали, односно два представника СДА и по један из ПДП и СДС.

– Двојица министара из Српске су очито морали доћи како би сачували своје фотеље. То нам само говори да више не могу прикрити да чак ни овакав Савјет министара не може функционисати. Том органу је одавно истекао рок и практично једино може да функционише ако се закаже телефонска сједница – каже Мајкићева.

Додаје да апсурдно расправљати о важним темама на телефонским сједницама, како је јуче најавио Звиздић. Према њеним ријечима, тако нешто не само што је немогуће, већ је видљиво да је гомила битних ствари тренутно на чекању јер нема ко о њима да одлучује.

– То је, ето, одраз стања у којем се Босна и Hерцеговина налази. Ово ће очигледно бити све чешћи случај, да ћемо имати проблем да ни мање важне одлуке више неће моћи да се донесу – закључује Мајкићева.

Подсјећамо, након што је јучерашња сједница одгођена договорено је да се одлука о привременом финансирању институција БиХ за октобар, новембар и децембар накнадно разматра телефонски.

На сједницу су јуче, поред Звиздића, били министарка Семиха Боровац, те Мирко Шаровић и Игор Црнадак. Остали су, како је то рекао Звиздић, доставили различита службена образложења зашто нису могли присуствовати.

www.Srpskainfo.com

e-max.it: your social media marketing partner