САРАЈЕВО - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић сматра да одговорност за позив самозваном министру иностраних послова лажне државе Косово Беџету Пацолију да дође у Бањалуку сносе министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић.

"Двије ствари су могуће - или је то заједничка одлука ПДП-а да се омогући да Пацоли дође на тај скуп или Црнадак толико путује да не може да се консултује ни са ким па је то урадио по принципу да му нико не може да се супротстави", истакла је Мајкићева.

Мајкићева је оцијенила да је Пацоли схватио о чему се ради када је предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао да нико од оних који нису признати не могу да уђу у земљу, значи сматрају се непозваним гостима и не могу доћи. "Човјек је разумио о чему се ради, видио ко је газда у кући и тиме се то завршило", додала је она.

Према њеним ријечима, никада се до сада није догодило да је тамо гдје је учествовао СНСД могао да присуствује било ко из косовске делегације, из непризнате државе.

Министар иностраних послова привремених институција у Приштини Беџет Пацоли отказао је најављени долазак у Бањалуку гдје је требало сутра да учествује на неформалном састанку министара спољних послова земаља чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи.

Додик је рекао јуче Срни да Пацоли није добродошао у Бањалуку, гдје га је позвао Црнадак како би се додворио западним центрима моћи.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner