САРАЈЕВО - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да демонстративни излазак делегата Дома народа Халида Гењца током обраћања предсједника Савјета Федерације Федералне скупштине Русије Валентине Матвијенко показује однос Бошњака према свима који не служе беспоговорно њиховој политици.

"Русија није земља која се на било који начин уплиће у односе у БиХ, али на веома јасан начин и транспарентно указује на односе који су у складу са Дејтонским мировним споразумом. То јесте главни проблем, јер су у Сарајево добродошли само они који навијачки заступају ставове бошњачке политике", рекла је Мајкићева.

Према њеним ријечима, сви у међународним односима који настоје бити реални у границама у којим то налаже Дејтонски мировни споразум нису добродошли у Сарајеву.

"Тај јучерашњи догађај није само недипломатски чин, него је то и непристојно. То је скандал", истакла је Мајкићева.

Предсједник Савјета Федерације, горњег дома руског парламента, Валентина Матвијенко изјавила је јуче у Сарајеву да је Русија као гарант Дејтонског споразума усмјерена према конструктивним и садржајним преговорима са БиХ и у Сарајеву и у Бањалуци.

"Заинтересовани смо за проширење наше сарадње у свим областима, и то са оба ентитета, сва три конститутивна народа и свим грађанима БиХ", поручила је Матвијенкова, обраћајући се делегатима Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Током јучерашњег обраћања предсједника Савјета Федерације, горњег дома руског парламента, Дому народа Парламентарне скупштине БиХ демонстративно је изашао делегат из реда бошњачког народа /СДА/ Халид Гењац.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner