Сарајево - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је, поводом информација да већ извјесно вријеме чланови Предсједништва БиХ врше кадровске припреме и прераспоређују страначке амбасадоре на нове дестинације, дајући им нове трогодишње мандате, да једино кадровска политика функционише унутар власти у Сарајеву.

"Савјет министара и Предсједништво БиХ једино се могу споразумјети око властитих кадрова које треба жухљебитиж прије избора, знајући да ће бити изборни губитници. Они настоје да што већи број својих кадрова прогурају који би онда у наредне три године обављали власт на функцијама у појединим амбасадама", рекла је Мајкићева Срни.

Она је истакла да су на важне функције кандидовани "ликови без икаквог педигреа за дипломатију, чиме је начињена непоправљива штета свима у БиХ".

"Колико год то изгледало необично и колико год смо ми против тога негодовали, то је ствар која се дешава и против које не можемо ништа", рекла је Мајкићева.

Према њеним ријечима, стање кадровске политике на многим позицијама је такво да се кандидују поједници из сва три народа који не приличе тим функцијама.

Портал "ИнфоРадар" пише да чланови Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Младен Иванић ужурбано врше кадровске припреме и прераспоређују страначке амбасадоре на нове дестинације, дајући им нове трогодишње мандате.

Преме сазнањима овог портала, већ извјесно вријеме трају консултације и договори у вези са кадровским прерасподјелама, будући да ниједан од чланова Предсједништва БиХ није сигуран у резултате предстојећих општих избора у БиХ.

Одлуком органа СНСД-а, посланици ове странке повукли су се из свих комисија у парламенту БиХ, након смјене посланика Николе Шпирића са позиције предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције.

Сходно одлуци органа СНСД-а, Мајкићева се повукла са мјеста предсједавајућег Комисије за спољне послове Представничког дома парламента БиХ.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner