САРАЈЕВО – Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић говорећи о измјенама Изборног закона БиХ била је доста оштра и недвосмислена. Напоменула је да ће БиХ бити земља по мјери свих оног момента када сва три народа буду могла говорити истим гласом.

Њена изјава која се данас проломила парламентом "Не прегласавајте Хрвате, убићете БИХ" нешто је што би Хрвати морали чути из Хрватске. Али не чују. Тамо власти и политичара као да нема. Та власт, та накупина државних ловаца на апанаже, свела се на "ми подупиремо, ми бринемо, ми садаку шаљемо за фолклорне групе".

"Никада Хрватска није имала бесмисленије и јадније државнике на власти. Од одласка Зорана Милановића из политике и МОСТ-а у опозицију и Стиера из МВП-а може се казати да Хрватском влада група погубљене дјеце. Срамотно је да српска парламентарка говори оно што би морао говорити службени Загреб. А Загреб? Што је то политички Загреб? И шта је то? Јел се то једе? Јел се то шута ? Јел то нешто чему се смије међународна заједница? Као најнесувислијем политичком конструкту Европе?"

"Исто вриједи за већину хрватских политичара у БИХ. Начин на који Мајкићка или Додик говоре о правима Хрвата риједак је наратив који ће у уста узети хрватски лидери у БИХ. То фино. То еуропеизирано, то док им газе народ уздуж и попријеко, пази на рјечник. То се учтивизирало."

Дубоко поштујемо Републику Српску и што имамо право да бирамо своје политичке представнике. То је разлог због којег не би никада неком другом оспорили да бира своје политичке представнике, рекала је Мајкићева.

Она истиче да неравноправност која се догађа да Хрватима у неколико наврата Бошњак бира политичког представника не може добро да се заврши по БиХ.

"Ако је Бошњак равноправнији у односу на друга два, онда то рађа неспокој и све веће проблеме у земљи која тешко може да се ишчупа из стања у којем се налази", навела је Мајкићева.

Бошњаци каже Мајкићева, чине све да БиХ нестане са лица земље.

"У оваквом стању у каквом је сада, земљи предстоје тешка искушења. Питање њеног опстанка ће се све чешће и више доводити у питање у различитим круговима", рекла је Мајкићева.

Осврћући се на недавну изјаву посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милице Марковић о могућности обједињавања локалних и општих избора у БиХ, Мајкићева каже да се о тој могућности дискутује у различитим круговима.

"Шта ће бити када проведемо изборе, а након тога не будемо могли да имплементирамо њихове резултате? То је питање над којим сви треба да се замислимо, јер ако спојимо локалне и опште изборе 2020. године то значи да земља неће бити у сталном вагању између једних и других избора”, рекла је Мајкићева.

poskok.info

e-max.it: your social media marketing partner