Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић изјавила је да се тешко може очекивати да посланици данас расправљају о Приједлогу буџета БиХ за 2018. годину с обзиром на ток сједнице.

"О буџету треба да се изјасне представници власти. Има ствари које се могу подржати, али има и оних које треба кориговати. Ипак су плате повећане за скоро десет милиона КМ иако знамо да нема могућности за то", рекла је Мајкићева новинарима у Сарајеву.

Говорећи о измјенама Изборног закона БиХ, Мајкићева је напоменула да ће БиХ бити земља по мјери свих оног момента када сва три народа буду могла да говоре истим гласом.

"Дубоко поштујемо Републику Српску и што имамо право да бирамо своје политичке представнике. То је разлог због којег не би никада неком другом оспорили да бира своје политичке представнике", рекала је Мајкићева.

Она истиче да неравноправност која се дешава да једном народу у неколико наврата други народ бира политичког представника не може добро да се заврши по БиХ.

"Ако је један народ равноправнији у односу на друга два, онда то рађа неспокој и све веће проблеме у земљи која тешко може да се ишчупа из стања у којем се налази", навела је Мајкићева.

Они који су се највише бринули о БиХ, каже Мајкићева, учиниће највише да она нестане оваква каква јесте.

"У оваквом стању у каквом је сада, земљи предстоје тешка искушења. Питање њеног опстанка ће се све чешће и више доводити у питање у различитим круговима", рекла је Мајкићева.

Осврћући се на недавну изјаву посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милице Марковић о могућности обједињавања локалних и општих избора у БиХ, Мајкићева каже да се о тој могућности дискутује у различитим круговима.

"Шта ће бити када спроведемо изборе, а након тога не будемо могли да имплементирамо њихове резултате? То је питање над којим сви треба да се замислимо, јер ако спојимо локалне и опште изборе 2020. године то значи да земља неће бити у сталном вагању између једних и других избора", рекла је Мајкићева.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner