Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић, коментаришући синоћ информацију о стању безбједности у БиХ у прошлој години, оцијенио је да је стање безбједности било на задовољавајућем нивоу и да нису забиљежени терористички напади за разлику од 2015. године, када их је било три.

У информацији, чији је подносилац Министарство безбједности БиХ, наведено је да је прошле године поднесено 20 извјештаја против 23 лица и двије допуне извјештаја против два лица због сумње да су починила кривична дјела из области тероризма.

У 2015. години поднесено је 19 извјештаја против 30 лица /29 познатих лица и једно НН лице/ због сумње да су починила кривична дјела тероризма и кривична дјела која се могу довести у везу са тероризмом.

Посланик СНСД-а Душанка Мајкић изнијела је низ примједби на методологију израде ове и сличних информација које долазе из Савјета министара, сматрајући да је ријеч "само о скаламерији", односно пуком збиру извјештаја о раду полицијских агенција у БиХ и МУП-ова Републике Српске и ФБиХ.

"То није коректно. Министарство безбједности на тај начин покушава да буде изнад свих осталих безбједносних институција на свим нивоима власти у БиХ. Они никако да схвате да нису полицијско тијело", поручила је Мајкићева.

Мајкићева је одговорила да је Министарство безбједности "министарство без икаквих надлежности", а да то актуелни, "амбициозни министар" не схвата.

e-max.it: your social media marketing partner