Посланици су на данашњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ обавили расправу о Приједлогу закона о парламентарном надзору.

Овим законом регулише се надзор ПСБиХ над радом свих буџетских и ванбуџетских институција, органа управе и институција са јавним овлашћењима, те надзор над радом лица која управљају дијелом буџетских и ванбуџетских извора средстава профитних или непрофитних организација или тијела, а која су поријеклом из извора БиХ или су донирана без обзира на процентуални износ.

Душанка Мајкић, посланик СНСД-а сматра да би била већа штета усвојити, него не усвојити овај закон.

Она је посебно критиковала амандман да се Предсједништво БиХ, Уставни суд БиХ, Институција омбудсмана за људска пава БиХ и Канцеларију за ревизију институција БиХ надзиру искључиво по питању финансијског пословања.

- Одавно у ПСБиХ није дошао проблематичнији закон. Зашто је Предсједништво БиХ искључено, зар нису завјесе плаћене 30.000 КМ разлог за расправу о томе?

Зашто би се друге институције могле контролисати, а Предсједништво БиХ не - упитала је Мајкић.

Она је додала и да ПСБиХ и сада има обавезу контролисати друге институције, само се пословима контроле не стигне бавити јер умјесто Савјета министара, што је њихова обавеза, више закона предлажу посланици.

e-max.it: your social media marketing partner