"Никада до сада стање у овој земљи није било овако. Сви подаци говоре у прилог томе да у земљи која се припрема за ЕУ и којој је стигао упитник са 3.000 питања и коју чекају реформе, ми имамо мртвило.

Предсједништво не функционише, Савјет министара ради али телефонским сједницама. Довољно је погледати како изгледају дневни редови Парламента и схватите да ту нема ниједне озбиљне теме. Ако постоји парламентарна већина, зашто не ради?

Ако не постоји, онда то треба да кажу. Лицемјерје на нивоу власти у БиХ је толико да не жели признати да је у проблемима", казала је Мајкић на почетку гостовања описујући тренутну кризу власти у БиХ.

Додала је када ће се СНСД вратити у посланичке клупе, с обзиром да нису присуствовали претходној.

"СНСД ће се вратити у клупе онда када могнемо разговарати са онима са којима треба да разговарамо. Досад нисмо успјели отворити ниједно питање јер је СДА блокирала све разговоре на ту тему. Погледајте Уставни суд који свима суди по законима БиХ, а Бошњацима суди по законима Југославије који су повољнији за осуђенике".

Мајкић је казала да је њезино, као и право њихових колега, политичко право да се не појави на сједници.

"Наше политичко право је да се не појавимо, као и што је право да одређена питања ставимо на дневни ред.

Шта су радили до сада?

Које су посљедице њиховог страшног рада?

Ова земља може опстати само ако сва три народа имају једнака права. Изетбеговић више не разговара ни са ким. Ни са својим партнерима. Треба добро размислити куда такав човјек води ову земљу", додала је Мајкић.

"Немојмо причати, радимо оно што треба да радимо. Попуњавајмо упитник, припремајмо се за испуњавање апликације", додала је.

Поводом књижења војне имовине БиХ, казала је:

"Ми смо дио земље који је бомбардован. Од тога и данас умиру наша дјеца. Република Српска треба да задржи дио неутралности као Србија. Не можемо донијети одлуку да нас и наш народ с друге стране Дрине дијели нека НАТО граница. Ако ОС БиХ не може одобрити један вод да свира на свечаности, онда нам не требају такве Оружане снаге", истакла је.

"Наш народ по закону може да има специјалне везе са Србијом, као и хрватски народ са Хрватском. Нисам видјела нигдје да можемо имати специјалне односе са Турском. Имамо право да се дружимо, што и радимо", истиче Мајкић.

N1

e-max.it: your social media marketing partner