Бањалука - Предсједавајућа Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да се представници Странке демократске акције ни прије, а ни сада не боре против вехабијског радикализма, већ га, напротив подржавају. "Вехабијска опасност која се догодила у Бугојну је упозорење. Њих је било и прије али су пред таквом чињеницом министар безбједности Садик Ахметовић и многи други напросту ћутали, умјесто да координисано раде са другим агенцијама у БиХ", рекла је Мајкићева, гостујући на бањалучкој телевизији "Бел".

Она сматра да бивши министар безбједности БиХ Тарик Садовић, као и садашњи Садик Ахметовић, ништа нису урадили по том питању, а ни СДА неће учинити ништа да то стање буде промјењено. Мајкићева је додала да је као члан Комисије за безбједност Парламентарне скупштине БиХ упозоравала на опасност од вехабија у БиХ.

Подсјечајући да је због ставова о људским правима добила око 150 пријетњи од Бошњака само зато што је Српкиња, Мајкићева је навела да су такве пријетње добијали и други српски представници у органима БиХ, чиме се показује да је потпуна лаж тврдња да је Сарајево мултиетнички град.

"Ми, представници РС у органима БиХ, посебно они из реда СНСД-а, учинили смо све да заштитимо интересе Српске и њене надлежности. Размотрићемо и све надлежности које су заслугом ранијих влада пренесене на ниво БиХ", рекла је Мајкићева.

Аутор: Срна

e-max.it: your social media marketing partner