Поштована,
да ли сматрате конзистентним тренутни став представника Републике Српске везано за коришћење ИПА 2011 фондова. Познато је да су приједлози пројеката за финансирање из ИПА-е прошли сљедеће филтере прошле године: 1. Институције РС које су учествовале у припреми пројеката као органи корисници конкретних пројеката, 2. Дирекције за европске интеграције којом руководи кадар из РС, 3. Националног кординатора за ИПА фондове и 4. Савјет министара којим руководи истакнути кадар ваше странке.
БиХ институције су послале у Брисел усаглашене ставове, Брисел одобрио грантове и када је дошло вријеме да се исти проводе, представници Републике Српске враћају причу на почетак.
Молим ваш коментар на новонасталу ситуацију.
Кемал (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)

Поштовани,
Вјерујем да су досадашње изјаве представника Владе Републике Српске подробно објасниле све нејасноће и дилеме везане за кориштење ИПА фондова. Надлежно министарство  и гђа Цвијановић лично су у потпуности објаснили став Владе Републике Српске. Мислила сам да ту нема никаквих дилема и зато нема потребе ништа изнова тумачити. Сви они који желе да направе БиХ земљом у којој се ентитети (који су је створили) ништа не питају, биће на губитку,  али не само они. Биће на губитку БиХ у коју се тако заклињу.  Константно говоримо о партнерству, а бити партнер значи са неким се договарати, преговарати, разумјевати  и то по оној народној: Ако си за - дај руку, ако си против - дај доказ.
Тога у БиХ нема, нема преговора, има само покушаја преваре, крађе новца (од индиректних пореза), крађе надлежности (предлагањем неуставних закона) и томе слично. Зато у Републици Српској нема много БиХ. И како вријеме одмиче, све је је мање. Можда бисте могли да у том контексту поставите питање Златку Лагумџији који већ 10 мјесеци насрће на институције ове земље. И сви  Бошњаци у ФБиХ ћуте. И нико га не оспорава нити напада. И нико не каже да руши земљу и то на много опаснији начин него што су то речени ставови Републике  Српске.

С поштовањем,
Душанка Мајкић

e-max.it: your social media marketing partner